Acties en tips 2023

Februari: Maand van het gebit, Gratis gebitscontrole en 10% op het reinigen van het gebit van uw huisdier. We polijsten het gebit van uw huisdier gratis Maand van de gebitsverzorging.

Tot 14 Maart: Sterilisatie en castratie actie, 10% korting op sterilisatie en castratie van uw kat. Incl. gratis chip of ontwormingstablet.

April, Mei: De lente hangt in de lucht, zo ook de teken en vlooien. U krijgt 10% korting op alle vlooien en teken middelen. Wormtabletten 3 + 1 gratis

Oktober: Senior maand, senior check voor € 36.50 incl. urine controle.

December: Oud en nieuw, niet voor alle huisdieren een feest!!! Gratis advies consult. Via onderstaande link, kunt u een vragen lijst invullen. Geluidsgevoeligheids test

 

 Tips

Chocolade vergiftiging bij de hond

Chocolade is voor de meeste mensen een echte traktatie en lekkernij. De meeste mensen hebben dan ook regelmatig chocolade in huis. Vooral rondom de feestdagen wordt er extra veel chocolade gegeten: chocolade eitjes met Pasen, chocolade letters met Sinterklaas en chocolade kerstkrasjes voor in de kerstboom. Chocolade heeft echter een nadeel, het is giftig voor honden (en katten). Hoe sterker (donkerder) de chocolade, hoe giftiger deze is voor de hond.

Waarom is chocolade giftig voor honden?

Chocolade is voor een mens niet giftig, maar voor een hond is chocolade in een grote hoeveelheid wel giftig. Dit heeft te maken met de stof theobromine. Theobromine wordt in een hondenlichaam langzamer afgebroken dan in een mensenlichaam, hierdoor is het schadelijk voor de hond en niet voor de mens. Theobromine behoort, net als caffeïne, tot de methylxanthines. Na het eten van chocolade worden de methylxanthines door de maag en darmen opgenomen en gaan via de bloedbaan naar de lever. In de lever worden de methylxanthines verwerkt en vervolgens worden de afvalstoffen via de urine uitgescheiden. Het uitscheiden van de afvalstoffen wordt bemoeilijkt omdat de afvalstoffen tijdens hun weg naar buiten, opnieuw in de bloedbaan worden opgenomen (vanuit de blaas en de darm).

Is alle chocolade giftig voor honden?

Niet alle chocolade is giftig voor honden. Witte chocolade bevat geen theobromine en is niet giftig. Witte chocolade is echter wel erg vet en kan braken en diarree klachten geven. De algemene regel is dat hoe donkerder en meer bitter de chocolade is, des te giftiger deze is voor honden. Dit komt omdat donkere chocolade meer theobromine per gram chocolade bevat. Cacaopoeder bevat nog meer theobromine per gram en is daardoor meer giftig dan bijvoorbeeld een chocoladereep. Bonbons zijn vaak gevuld en bevatten daardoor minder chocolade per gram bonbon.

 

 

Lezingen

 

 

 

Ook in 2022 zullen we een lezing organiseren.

Thema: Jeuk is niet leuk.

Een lezing over huidproblemen met uitleg en tips van verschillende sprekers.

Locatie : Manege Capriole, Bartelerweg 5, Haaksbergen

Tijdstip: 13 april 2022 19 uur

 Middels onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte.

U kunt zich voor deze lezing aanmelden via info@watermolendierenartsen.nl 
Er zijn aan deze lezingen geen kosten verbonden.

 

 

 

Jeuk is niet leuk

In de kliniek ervaren wij dagelijks wat jeuk met dieren en eigenaren kan doen.

 

Iedere patient vraagt om een andere aanpak

Daarom organiseren wij samen met Maxani en Hill’s een lezing over huidproblemen bij huisdieren. Een compleet verhaal. Van shampoo tot voeding….

0 reacties

Name Goes Here

Vandaag