Kies de juiste dierenarts!

Wees bewust van de grote verschillen tussen praktijken

Bent u zich bewust van het feit dat er enorme verschillen bestaan tussen dierenartsenpraktijken? Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze met een overzicht van zaken waar u het beste op kunt letten.

Frisse uitstraling wachtkamer en verdere faciliteiten

Een dierenartsenpraktijk hoort schoon en opgeruimd te zijn. Hygiëne en een slimme indeling van de wachtkamer zijn vaak goede indicaties. Maar vraag ook gerust om een kijkje achter de schermen. Hoe zijn de opnamefaciliteiten? Ook verschilt de aanwezige apparatuur sterk per praktijk.

Bereikbaarheid en spoed

U wilt snel en zorgvuldig geholpen worden, zonder een antwoordapparaat in te hoeven spreken. Vraag ook goed na hoe avond-, nacht- en weekenddiensten zijn geregeld. Is er een inloopspreekuur, of wordt er op afspraak gewerkt. Bestaat de mogelijkheid tot thuisvisite?

Diervriendelijk en klantvriendelijk

De omgang met dieren verschilt per praktijk. Hier mag u best kritisch naar kijken. Stress is namelijk het laatste wat uw huisdier nodig heeft bij de dierenarts. Ook is het contact met dierenartsen en assistenten met u als klant belangrijk.

Prijsverschillen tussen praktijken

Belangrijk is te begrijpen waaruit de kosten zijn opgebouwd. Bedenk goed waarom er praktijken zijn met stuntprijzen voor bijvoorbeeld vaccinaties. Wordt uw huisdier wel grondig nagekeken? Per vaccinatie kan het voordeliger zijn. Maar goed lichamelijk onderzoek gedurende behandeling kan voorkomen dat er te laat iets aan het licht komt.

Meer weten?

In de link hieronder vindt u een uitgebreide lijst met criteria waar u volgens VetVisuals International op zou moeten letten. Het helpt u ook prijsverschillen tussen dierenartspraktijken te begrijpen.

Vandaag