Fokken met uw huisdier

Denkt u er over na om een nestje te fokken met uw hond. Goede voorbereiding is erg belangrijk! Wij adviseren u om op de onderstaande link te bekijken. www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond. Op deze site vindt u adviezen, die wij ondersteunen.

Wij kunnen u en uw huisdier het hele traject door begeleiden, dus vanaf het moment dat uw hond loops is geworden tot aan het moment dat de pups naar hun nieuwe baasjes mogen. Zo kunt u bij ons terecht voor het maken van officiële heup en elleboogfoto’s, herpes vaccinatie, progesteron testen om het juiste dek-moment te bepalen, inseminatie, echografie dracht en hulp bij de bevalling, nestcontrole en puppie vaccinatie en chippen.

Heeft u nog vragen, kom gerust langs voor meer informatie. Wij helpen en informeren u graag.

Progesteron

Een belangrijk onderdeel van het fokken met uw hond, is het bepalen van het ideale dektijdstip. Dit kan nauwkeurig met een progesteron-bepaling in het bloed en een uitstrijkje. Voor de progesteron test nemen we bloed af en we kunnen de bepaling direct uitvoeren. Binnen een uur heeft u de uitslag. De progesteron test en het uitstrijkje zijn beide een onderdeel van ons begeleidingsprogramma, waarin onder andere ook een echo dracht, adviezen mbt herpesvaccinatie, voeding en de bevalling voorkomen.

Met een rontgenfoto een paar dagen voor de bevalling kunnen we u precies vertellen hoeveel pups u kunt verwachten

Vandaag