Laboratorium en Tandheelkunde

Laboratorium

Verschillende bloedonderzoeken kunnen we direct op de praktijk uitvoeren in ons eigen laboratorium. Zo kunnen we heel snel met u een plan maken voor uw huisdier als hij/zij ziek is, afvalt zonder aanwijsbare reden of veel drinkt en plast .

We doen vaak bloedonderzoek bij vooral oudere dieren, voordat ze onder narcose gaan, zodat we weten of we met de narcose ergens rekening mee moeten houden. Controles op schildklierfunctie en instellen van medicatie voor epilepsie kunnen ook bij ons uitgevoerd worden. Soms sturen we ook bloed of weefsel op voor nader onderzoek naar een extern laboratorium.

Tandheelkunde

Twee dagen in de week doen een dierenarts en paraveterinair verschillende gebitsbehandelingen onder narcose. Dit geeft wel aan dat er veel gebitsproblemen zijn bij honden en katten en dat u het als eigenaar belangrijk vindt dat het gebit gezond is. Dit voorkomt pijn bij uw hond of kat. Dit laatste is echter soms lastig waar te nemen bij uw hond/kat. Tijdens een vaccinatie controleren we altijd het gebit en geven we een advies.

Bijvoorbeeld geven wij het advies om te beginnen met poetsen of een speciaal dieet of een gebitsbehandeling onder narcose. Soms is het duidelijk welke kies of tand er getrokken moet worden, maar vaak hebben we ook nadere informatie nodig over de tanden en kiezen. Daarvoor hebben we een speciale dentale röntgen, waarmee we duidelijk in beeld kunnen brengen welke elementen pijnlijk zijn.

Daarnaast hebben wij veel ervaring met het trekken van dubbele hoektanden bij puppies. Bij kleine honden komt het regelmatig voor dat het wisselen niet goed verloopt. Dit kan in de toekomst problemen geven. Vooral bij vlinderhondjes, dwergkeesjes en labradoodles doen wij regelmatig een behandeling.

Vandaag